Naredite nekaj

                   dobrega zase

Barbara

Od kar pomnim sem se spraševala kaj je pravzaprav moje življenjsko poslanstvo, kaj je tisto, za kar sem morda veliko bolj nadarjena kot nekdo drug,  kako lahko svoje darove prepoznam in jih razvijem v pravo smer. Kot majhni deklici mi je bilo precej jasno, stalno sem govorila, da želim pomagati ljudem in delati z ljudmi. Oboževala sem branje, raziskovanje, odkrivanje novih znanj, tujih jezikov, svoj način izražanja sem našla v neizmerni ljubezni do narave, glasbe in plesa. Že v srednji šoli sem preučevala psihologijo, mikala me je podzavest, sanjanje, študirala sem Freuda in Junga.

Potem pa je sledila ključna preusmeritev, saj sem študij vsaj v začetku zelo nesrečna nadaljevala na ekonomski fakulteti. Kmalu pa sem spet našla veselje v preučevanju nakupovalnih in življenjskih navad potrošnikov, ki sem ga kasneje prenesla v marketing. Več kot deset let sem delala v tržnih komunikacijah in PR-u, kjer sem vsem svojim znanjem dodala še organizacijske in voditeljske sposobnosti in odkrila novo strast v  kreativnem pisanju in javnem nastopanju.

Vzporedno pa je tekla moja življenjska zgodba, ki me je po ločitvi pripeljala na pot nazaj k sebi. To je bila prelomnica, ko sem spoznala, da sem za vse, kar se mi dogaja v življenju, odgovorna čisto sama. In da lahko spremenim marsikaj, vendar moram pričeti pri sebi. In da so edina stalnica v našem življenju spremembe. Vedno bolj sem se zavedala, da delo v marketingu ni moje poslanstvo, da bi morala početi nekaj drugega. Toda kaj?

Podala sem se na težko in včasih zelo bolečo pot odkrivanja same sebe, svojih  vedenjskih vzorcev in blokad, ki so mi preprečevale, da bi zaživela skladno s svojim poslanstvom. Potem se je pričela čistka – vseh strahov, negativnih vzorcev, energijskih povezav....in tako sem počasi prebujala vse svoje darove, ki so vztrajno prodirali na plano in me vodili v svet duhovnih spoznanj. Začela sem čutiti energijske pretoke, najprej pri sebi, potem pri drugih, ljudi sem zaznavala povsem drugače, svoja znanja sem nenehno poglabljala in se najprej naučila joge, meditacij, uspešno zaključila usposabljanje za NPK refleksoterapevtko, kjer sem se naučila tudi izjemno uporabne metamorfne tehnike. Sledila je iniciacija in spoznavanje reikija (2. stopnja), kot tudi karmične diagnostike, intergralne biorgonomije, bioterapije in nekaterih drugih zdravilskih pristopov in tehnik, ki so mi odprle povezave na višjih nivojih, preko katerih lahko zaznavam in berem vedenjske vzorce in blokade, se povezujem z vodniki. Seznam izobraževanj in ljudi, od katerih sem se ogromno naučila, je res obširen. Naj omenim nekaj ključnih: Zlata Strajnar, Oli Lukner, Gaston St. Pierre, Marjan Ogorevc, Barbara Brennan, Zoran Zavor, Talita Taber,  Gary Zukav,… Moji trije največji življenjski učitelji pa so moj mož in moja dva otroka.

Zagotovo pa je bila največja prelomnica v mojem življenju delavnica Karmična diagnostika z Marjanom Ogorevcem. Marjan nama je povedal, da sva komplementarna partnerja in dejal, da četudi – sicer zelo redko – se komplementarna partnerja srečata v življenju, zelo težko ostaneta skupaj. Ampak vidva pa to lahko.  Je že vedel, zakaj je to izrekel. Pa začetni evforiji se je začelo trdo in neizprosno delo na sebi. En drugemu sva sprožala vedenjske vzorce in samo z veliko mero razumevanja, sprejemanja in potrpljenja, sva se tako rekoč v rekordno kratkem času uspela prebiti skozi vse blokade in dejansko začutiti brezpogojno ljubezen in jo vnesti tudi v vsakdanje življenje.

Vedno sem več poslušala kot govorila, zaupala sem svoji intuiciji in končno lahko rečem, da počnem to, kar mi je v tem življenju zaupano in namenjeno. Svoje znanje nenehno dopolnjujem, trenutno se intenzivno ukvarjam z VRT-jem (Vertical Reflexology), zdravo prehrano in zdravilnimi zelišči.  Da je še lepše in lažje, vsa znanja in izkušnje lahko delim s svojim možem, s katerim delava skupaj. In ne samo to, skupaj sva šla tudi skozi neverjetne preobrazbe in vse, kar učiva, tudi sama živiva.

Kljub bogatim izkušnjam in širokemu spektru različnih znanj, pa je pri delu s strankami vendarle zelo odločilen osebni pristop. Zavedam se, da je vsak od nas zgodba zase, zato se vsakomur poskušam približati na ustrezen način, da stranka začuti, da se lahko odpre in mi zaupa. Sem iskrena, odprta, ne sodim, pač pa poslušam, ponudim rešitev, bodrim, stojim ob strani in vodim stranko vse do zadanega cilja. Veliko preobrazb je dolgotrajnih, z nekaterimi se srečujemo tudi eno leto ali več in takrat se razvijejo zelo pristni in zaupni medsebojni odnosi. Moje delo me izjemno izpolnjuje, saj mi vsakodnevno ponuja številne izzive in vesela sem, ko lahko nekomu pomagam predvsem razumeti, pogledati z drugega zornega kota in ozavestiti prave vzroke za nastale težave. Pa naj to pomeni premagati bolečino, stisko, izboljšati odnos z bližnjo osebo, poiskati življenjsko poslanstvo ali pa samo izboljšati svoje počutje in se naučiti, kako lahko sami sprožite proces samozdravljenja. Še tako navidezno majhen korak je izjemno pomemben kamenček na poti naše preobrazbe in razvoja. Če se boste odločili zanj, vas bom na tej vaši poti z veseljem spremljala.

Z ljubeznijo,
Barbara