Naredite nekaj

                   dobrega zase

Pripravljeni na leto 2012?

Ponedeljek, 19. december 2011
Zlata svetloba

Zlata svetloba

Mandala - kronska čakra

Mandala - kronska čakra

Brezpogojna ljubezen

Brezpogojna ljubezen

6.čakra - intuitivno zaznavanje

6.čakra - intuitivno zaznavanje

Aromaterapija

Aromaterapija

Smo na pragu tako opevanega in težko pričakovanega leta 2012. Nekateri so napovedovali konec sveta, tretjo svetovno vojno,… Zgodila pa se je globalna gospodarska kriza, ki je po najinem videnju posledica krize vrednot, pohlepa, izkoriščanja, manipulacij in laži. Kaj nam torej prinaša leto 2012? Prav slehernemu izmed nas ponuja možnost osebnega razvoja. Lahko bi rekli – zdaj ali nikoli! 11.11.11 se je v vesolju podprl nov portal, ki vsem nam ponuja možnost delovanja na osnovi naše intuicije. Intuicija je naša notranja zaznava, do katere pridemo, kadar resnično poznamo sebe in si prisluhnemo. Intuicija je povezana z našo dušo, s srcem. Duša in srce sta čista, iskrena. Ko imamo odprto srce, ne moremo škodovati nikomur. Samo kaj, ko nas največkrat vodi razum, ki naš tihi notranji glas intuicije hitro preglasi! Le na osnovi razuma smo sposobni delovati podlo in preračunljivo, v svojo korist. Vse to se ruši, ker srce tega ne pozna.

Vstopamo v dobo velikega prebujanja naše zavesti, intuitivnega delovanja in brezpogojne ljubezni. Odpirale se bodo zaznave nas samih, kdor bo želel, bo lahko začutil sebe kot duhovno bitje, počasi bomo začeli ozaveščati vsa znanja in sposobnosti, ki jih nosimo s seboj. Tisti, ki boste stopili na pot duhovnega prebujanja, boste začenjali razumeti kdo v resnici ste, kakšno je vaše poslanstvo, bolj se boste poznali, bolj se boste cenili in spoštovali. Tudi z drugimi ljudmi in vsemi živimi bitji boste postajali vedno bolj spoštljivi, začutili boste, da smo prav vsi med seboj povezani in to bo vodilo, da začnete delovati v dobro vseh.

Vse, kar je bilo zgrajeno na lažeh in manipulacijah, pa se bo zrušilo. Tako pri posameznikih, kot v družbi. Pričakujemo lahko obdobje velikega prečiščevanja – stare energije se transformirajo. Najprej je potrebno zrušiti staro, da lahko zgradimo novo. Ljudje ozaveščamo najbolj in najhitreje takrat, ko smo v stiski, ko zbolimo, smo prizadeti. Tudi narava in naš planet Zemlja se bo prečiščevala – naravne nesreče, ekstremni vremenski pojavi,…   Včasih se zdi, da stopimo skupaj le še ob naravnih katastrofah. Da so to redki trenutki, ko še vemo, kaj je solidarnost in humanitarnost, da so to redki trenutki, ko odpremo svoje srce in pomagamo. Morda je prav to sporočilo narave. Bolj, ko se bo dvigala zavest ljudi, manj se bo narava prečiščevala sama. To je čas zavedanja, da vsaka naša misel, izrečena beseda in dejanje, nosijo posledice. Ne le za nas, ampak za vse, ki tukaj sobivamo.

In kako se lahko pripravimo na 2012?

Sami pri sebi odpustimo in osvobodimo vse, kar v našem življenju temelji na osnovi nizkih vibracij - negativnih čustev (jeza, strah, zamera,…), prevare, manipulacije in laži (s strani nas samih ali s strani drugih ljudi – otrok, staršev, partnerja,…). Odprite se svoji intuiciji in višjim zaznavam, z namenom, da dvignemo naše zavedanje o sebi. Le prebujen posameznik lahko pomaga prebujati in ozaveščati druge, ki še vedno vztrajajo na energijah nizkih vibracij kot so zamere, laži, manipulacije, jeza, strahovi…Le-tem ne bo lahko, saj jih vesolje v njihovih namerah in dejanjih ne more več podpirati.

Prebujanju vedno sledi očiščevanje – to je čas, ko odvržemo vso nepotrebno prtljago, ki jo že leta in leta nosimo s seboj. Očiščevanju starih vzorcev, negativnih energij, sledi transformacija in postopna integracija novega.

Pri očiščevanju si lahko pomagamo z različnimi aromaterapevtskimi pripravki (naravna eterična olja), esencami, kristali, pripravimo si kopeli, pijemo čaje, naravne sokove in smoothije, ponavljamo pozitivne afirmacije, si privoščimo sprostitev in počitek, predvsem pa veliko meditiramo. Tako še bolj spodbudimo v nas vse, kar želimo razrešiti in vse to nam pomaga, da lažje in hitreje ozaveščamo kot tudi da bolj lahkotno sprejmemo spremembe in jih postopoma vnašamo v naš vsakdan. Včasih potrebujemo tudi malo spodbude, kakšno pozitivno afirmacijo, zdravilno kopel, masažo s prijetnimi vonji pravilno izbranih eteričnih olj, ki podpirajo naš proces spreminjanja, prijetno atmosfero s svečkami ali pa čaj, ki nam pomaga ogreti telo, se prizemljiti, prečistiti ledvica ipd. Predvsem meditacija pa nam pomaga, da se čim globlje povežemo sami s seboj in to povezanost ohranjamo. Prav od naše notranje naravnanosti je najbolj odvisno kako hitro in kako lahkotno bo preobrazba potekala.

Upoštevajte tudi, da se približuje obdobje 12 svetih noči, ko se dogaja preporod in nas kozmične energije še dodatno podpirajo pri naših namerah. To je čas od božičnega večera (24. decembra) do 6. januarja, ki je prav tako namenjen očiščevanju in vzpostavljanju notranjega miru, uglasitvi z ljubeznijo,…

Torej, vse je odvisno od vas – lahko samo skomignete z rameni, lahko obsojate »situacijo«, ki vam greni življenje, lahko pa vstanete in si rečete: »Zdaj! Danes je dan, ko se začenja novo obdobje mojega življenja, namenjeno iskanju sebe, svoje notranje moči in prebujanju zavesti.«
Nazaj