Učinkovite rešitve za vaše zdravje, odnose in osebno rast

                 

O centru Complementaris

Center Complementaris je majhen in prijazen kotiček za velike spremembe.  Vse naše terapije vodijo k istemu cilju: spoznati sebe in vzroke svojih  težav, ki jih s celovitim pristopom skupaj odpravimo ali vsaj omilimo.

Delo centra je razdeljeno na tri sklope:

Terapevtski del je namenjen iskanju in odpravljanju vzrokov za nastale težave (bolezni, poškodbe, slabi odnosi, vedenjske in čustvene motnje,…). Uporabljava različne terapevtske pristope, znanja in metode, ki so naravne in človeku prijazne.

Izobraževalni del – predavanja o zdravem načinu življenja in delavnice, namenjene osebni rasti in samozdravljenju (Refleksna masaža stopal za domačo uporabo, Kako sami učinkovito pomagamo svojemu otroku z uporabo metamorfne tehnike, Delavnica Tibetanske vaje pomlajevanja – vrelec mladosti)

Raziskovalni del - v sodelovanju z organizacijami in posamezniki pristopava k ljudem, nad katerimi je uradna medicina dvignila roke – stanja po možganski kapi, motnje v telesnem in duševnem razvoju (avtizem, Downov sindrom,…), Parkinsonova bolezen, demenca,… S terapevtskimi metodami pomagava odkrivati vzroke za nastalo stanje in iščeva najbolj učinkovite terapevtske pristope za izboljšanje stanja.

Poslanstvo centra Complementaris

Barbara in Mark Bajc

Barbara in Mark Bajc

Center sva ustanovila z namenom, da ljudi usmerjava in jim pomagava na poti iskanja sebe, življenjskega poslanstva in vzrokov vseh težav in stisk, ki porajajo negativne misli, slabe odnose doma in v okolici ali bolezenska stanja.

Vse, kar se nam dogaja, se dogaja z razlogom. Naša naloga pa je, da ta razlog spoznamo in se iz tega učimo, rastemo.  Ko nam gre v življenju dobro, se nihče ne sprašuje zakaj je temu tako. Ko pa zbolimo, doživimo bolečo izkušnjo ločitve, izgube, prevare,…pa se najprej največkrat celo jezimo – mislimo, da se nam godi krivica, da si tega ne zaslužimo… Nato se navadno začnemo spraševati zakaj? Takrat pomislite, da so to darila, ki nam jih prinaša življenje. Darila nas naj bi razveselila, boste pomislili. Pomislite znova. Bi bili veseli darila, ki bi vam prineslo novih spoznanj, ljubezni in spoštovanja do sebe in drugih? Potem sprejmite vse, kar vam življenje prinese, z radovednostjo in zavedanjem, da odstrta sporočila bolezni ali težav prinašajo lekcijo, iz katere se morate nekaj naučiti. Največkrat se učimo odpuščati, sprejemati, zaupati, verjeti vase in se imeti radi. In tako osebnostno rastemo, naše fizično počutje, odnosi se drastično izboljšajo.

Pot do vseh teh spoznanj pa vodi velikokrat prek težkih ovir, razpotij in skušnjav, se vzpenja in strmo pada,  včasih je polna senc iz preteklosti, včasih obsijana s soncem. To pot morate z veliko mero potrpežljivosti in vztrajnosti prehoditi sami. Midva vas pri tem le usmerjava, vodiva, svetujeva in vas na vaši poti spremljava do želenega cilja.