Učinkovite rešitve za vaše zdravje, odnose in osebno rast

                 

Refleksna masaža stopal

Barbara Bajc med izvajanjem refleksoterapije

Barbara Bajc med izvajanjem refleksoterapije

Olje in svečke

Olje in svečke

Izvajanje refleksoterapije na stopalu

Izvajanje refleksoterapije na stopalu

Masažna miza

Masažna miza

V našem centru je refleksoterapija veliko več kot le masaža stopal. Je izjemno učinkovita metoda naravnega zdravljenja, ki sproži proces samozdravljenja kot tudi osebne in duhovne preobrazbe. Pomaga nam vzpostaviti notranje ravnovesje, očiščuje telo, odpravlja bolečine, izboljšuje naš imunski sistem, nas globoko sprosti, odkriva in pomaga odpraviti vzroke naših bolezenskih ali čustvenih težav. 

Pozitivni učinki refleksoterapije:
  - razstrupljanje telesa - izločanje toksinov (strupov),
  - izboljšana prekrvavitev in delovanje limfnega sistema,
  - sprošča stres in živčnost,
  - Izboljšano odvajanje vode,
  - izboljšana prebava,
  - poveča energijo in vitalnost,
  - spodbuja in izboljšuje delovanje  imunskega sistema,
  - občutek lahkotnosti,
  - uravnava hormonska neravnovesja (delovanje žlez z notranjim izločanjem),
  - povečuje izločanje endorfinov (hormonov sreče),
  - uravnava krvni pritisk,
  - misli postanejo bolj jasne, izboljša se koncentracija,
  - večja umirjenost, zadovoljstvo in pozitivna naravnanost.
Pomaga pri naslednjih težavah:
  - za splošno povečanje odpornosti,
  - za globoko sprostitev in boljšo koncentracijo,
  - težave s hrbtenico (napetost mišic, išias, bolečine v križu, vratu ali kateremkoli delu hrbtenice),
  - nespečnosti,
  - pri stresu in živčnosti,
  - pri težavah s kožo (ekcemi, izpuščaji, luskavica),
  - alergije,
  -  slabokrvnost,
  - tesnoba, depresija,
  - težave s holesterolom,
  - utrujenost,
  - fibromialgija,
  - težavah z zobmi in dlesni,
  - zaprtje,
  - sladkorna bolezen,
  - bronhitis, astma,
  - glavoboli in migrene,
  - težave s sklepi (boleče rame, kolki, gležnji, komolci ali zapestja),
  - težave z jetri in žolčnikom,
  - žolčni kamni,
  - težave z ledvicami (vnetja, ledvični kamni),
  - težave z jajčniki in maternico, težave z zanositvijo,
  - menstrualne težave (motnje menstrualnega cikla, menstrualni krči),
  - artritis,
  - išias,
  - težave s prostato,
  - pogosta vnetja mehurja,
  - previsok ali prenizek krvni tlak,
  - putika,
  - pogosti prehladi, viroze, angine,
  - z žlezami z notranjim izločanjem.
Deluje na vseh ravneh našega obstoja – na telesni, čustveni in duhovni. Oba terapevta v našem centru imava sposobnost višje čutne zaznave, s pomočjo katere med terapijo zaznavava vedenjske vzorce, prepričanja in travmatične izkušnje, ki so privedle do sedanjega stanja  (bolezni oz. težav). Kako globoka pa bo vaša osebna izkušnja in preobrazba z refleksoterapijo, pa je odvisno od vaše želje po spremembi kot tudi od sodelovanja in medsebojnega zaupanja s terapevtom.

Na naših stopalih in dlaneh se zrcali zemljevid naših organov in vsakemu od njih ustrezajo določene refleksne točke, ki odražajo njihovo trenutno stanje. Lahko rečemo, da stopala in dlani odsevajo naše zdravje in počutje. Terapevt z masažo oz. pritiski na posamezne točke na stopalu (ali dlaneh) zazna zatrdline ali drobne kristalčke, ki ob pritisku lahko zelo bolijo. To je znak, da je prišlo do energijske blokade, kar pomeni, da je v našem telesu ali v avričnem polju prišlo do »zastoja« oz. motnje energijskega pretoka, ki se na telesni ravni kaže kot bolezen, slabo počutje ter druge težave.  Te zatrdline so kristali sečne kisline in kalcijevi kristali, ki so polni toksinov.  Z masažo takšnih con terapevt »razbije« kristalčke in s tem sproži čiščenje zastalih toksinov - vsi strupi in nečistoče se tako preko krvnega obtoka in čistilnih organov izločijo iz telesa. Krvni pretok se okrepi, delovanje žlez se izboljša, zato se v telesu zopet vzpostavi ravnovesje in počutimo se kot prerojeni.

Energijska blokada terapevtu sporoča tudi o vzrokih za nastale težave na čustveni ali duhovni ravni. Največ energijskih blokad je nastalo kot posledica naših negativnih, neizraženih in potlačenih čustev (jeza, zamera, strah…), napačnih prepričanj, vedenjskih vzorcev in travm, povzročenih v otroštvu in kasneje v življenju. Na najvišji, duhovni ravni iščemo tudi karmične vzroke, ki odsevajo namen naše duše.

Z refleksno masažo na telesni ravni odstranjujemo toksine in tako čistimo naše telo, na čustveni ravni pa lahko sproščamo travme, neizražena in potlačena čustva, neprijetne dogodke, ki se sprostijo s čustveno reakcijo (jok, smeh, izbruh jeze,…). Na duhovni ravni pa nam omogoča duhovno rast in spoznanje našega življenjskega poslanstva.

Vsak od nas ima izjemno sposobnost samozdravljenja, vendar se moramo zavedati, da smo za svoje zdravje in dobro počutje odgovorni sami. Bolezen oz. naše težave pa so le priložnost, da se poglobimo vase, se zopet povežemo s sabo in odkrijemo namen in sporočilo, ki nam ga bolezen prinaša. Edino tako lahko odkrijemo in odpravimo vzroke, ki so nas privedli  v to stanje.

Seveda so tudi stranke, ki se pridejo le »malo pocarkljat« ali preventivno – npr. za izboljšanje imunskega sistema in kakšne večje preobrazbe sploh ne želijo.  Tudi takšnim željam ugodimo, saj se zavedava, da terapevti samo opogumljamo, vodimo in pomagamo stranki na poti do cilja, ki pa si ga začrta sama. Vendar pa se v tem primeru učinki refleksne masaže pokažejo le na telesni ravni, kar pa marsikomu zadostuje – bolečine izginejo, počutje se izboljša, imamo več energije,… Potrebno pa se je zavedati, da v kolikor vzrokov bolezni ne odkrijemo oz. ga ne odpravimo, je zdravljenje bolj ali manj simptomatsko. To pomeni, da simptome sicer odstranimo, bolezen pa se lahko kasneje ponovi.

Terapevt ne postavlja diagnoze, v primeru zaznave večjih zdravstvenih težav, pa klienta napotimo k zdravniku.

OPOZORILO: Refleksoterapija je sicer opredeljena kot alternativna metoda zdravljenja. V praksi pa se največkrat zgodi, da stranka pride v naš center s postavljeno diagnozo zdravnika uradne medicine, kjer se zaradi svojih težav največkrat tudi zdravi. Kadar so težave kronične in ponavljajoče, zdravljenje z uradno medicino pa bolj ali manj neuspešno pri iskanju in odpravljanju vzrokov težav, se odločijo za refleksoterapijo. V takšnih primerih je najučinkovitejša kombinacija zdravljenja z refleksoterapijo in uradno medicino. Refleksoterapija kot holistična metoda, ki obravnava človeka celostno – s fizičnega, energijskega, čustvenega in duhovnega vidika, tako pomaga odkriti in odpraviti pravi vzrok bolezni oz. težav.