Učinkovite rešitve za vaše zdravje, odnose in osebno rast

                 

Terapije

Naš center vam omogoča celostno zdravljenje in osebnostno rast na vseh nivojih našega obstoja. Potek in način zdravljenja pa je vedno prilagojen vsakemu posamezniku glede na njegove težave, cilje in stopnjo duhovnega razvoja.

Vsako stranko obravnavamo celostno, saj verjamemo, da smo ljudje celostna bitja, ki delujemo na različnih nivojih. Za trajno spremembo je vedno potrebno poiskati prav vzroke, ki so do neželenega stanja privedli. Vzroke pa odpravimo s trdim delom na sebi, ki se začne z razumevanjem in ozaveščanjem lastnega odzivanja, občutenja in delovanja, nadaljuje s spremembami naših vedenjskih vzorcev in našega vsakodnevnega vedenja, osebnosti in na koncu pripelje do brezpogojnega sprejemanja in ljubezni.  Na tej poti vas vodimo in usmerjamo ter pomagamo, da vaša preobrazba lažje steče.

Vsak od nas ima izjemno sposobnost samozdravljenja, vendar se moramo zavedati, da smo za svoje zdravje in dobro počutje odgovorni sami. Bolezen oz. naše težave pa so le priložnost, da se poglobimo vase, se zopet povežemo s sabo in odkrijemo namen in sporočilo, ki nam ga bolezen prinaša.

V terapevtski proces je vključeno veliko različnih znanj in izkušenj, ki so medsebojno prepleteni – seveda s ciljem, da za vsakega od vas najdemo čimbolj primerno in učinkovito rešitev. 

Nekateri potrebujejo veliko pogovora in časa, da sploh lahko odprto spregovorijo o svojih težavah, nekateri pa prihajate s točno definiranimi težavami, ki jih samo zaznavate in ste trdno odločeni, da jih razrešite. Tudi od tega je odvisno kako hitro bo proces preobrazbe zaključen.

Vi sami ste ključni za uspešno zdravljenje oz. preobrazbo. Ključna je namreč vaša sprememba miselnosti, prepričanj, vzorcev, ki pa jo morate v svoje življenje vnesti sami.

Zelo nerealno je pričakovati, da obstaja »čudežna« metoda ali »čudežen« terapevt, ki ekspresno hitro »pozdravi« in odpravi vaše težave, medtem, ko vi na primer udobno ležite. Ko vstanete, pa bi težave čudežno izginile. To žal ni možno.

 

Način dela

Na prvem srečanju pregledamo trenutno stanje in dosedanji potek zdravljenja, kar je osnova za anamnezo. Sledi pregled biopolja, ugotavljanje vzrokov težav in priprava terapevtskega načrta, ki je prilagojen vsaki stranki.

Našim strankam vedno tudi svetujemo kako živeti zdravo, kako ohranjati dobro telesno in čustveno ravnovesje, svetujemo o zdravi prehrani, uporabi zdravilnih zelišč, naučimo jih energijskih in praktičnih vaj, meditacij, priporočimo knjige,... Veliko strank tako z zelo preprostimi načini (meditacija, energijske in praktične vaje,..) zelo dobro spoznajo sebe in v svoje življenje počasi vnašajo koristne spremembe – pri prehrani, v odnosu do partnerja, otrok, sodelavcev, šefov, predvsem pa do sebe. Cilj je, da se zopet povežete sami s seboj, da ozavestite vzroke in počasi in zavestno spreminjate sebe, svoje odzive, prepričanja, miselnost, delovanje, navade... in jih postopoma vnesete v svoje življenje.

S stranko vedno sodelujeva in jo vodiva po poti njene preobrazbe. Vsaka stranka ima svojo kartoteko, ki je tako kot vse druge izmenjane informacije, obravnavana z etičnimi načeli in skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Sodelovanje med stranko in terapevtom temelji na medsebojnem zaupanju, naloga terapevta pa je, da poskrbi za ustrezno vzdušje, ki stranko spodbuja k odpiranju in zaupanju. Le tako lahko ozaveščamo pretekle travme in neprijetne dogodke, neizražena čustva, kot tudi svoje vzorce in prepričanja.

Seveda so tudi stranke, ki se pridejo le »malo pocarkljat« ali preventivno – npr. za izboljšanje imunskega sistema in kakšne večje preobrazbe sploh ne želijo.  Tudi takšnim željam ugodimo, saj se zavedava, da terapevti samo opogumljamo, vodimo in pomagamo stranki na poti do cilja, ki pa si ga začrta sama. Vendar pa se v tem primeru učinki npr. refleksne masaže pokažejo le na telesni ravni, kar pa marsikomu zadostuje – bolečine izginejo, počutje se izboljša, imamo več energije,… Potrebno pa se je zavedati, da v kolikor vzrokov bolezni ne odkrijemo oz. ga ne odpravimo, je zdravljenje bolj ali manj simptomatsko. To pomeni, da simptome sicer odstranimo, bolezen pa se lahko kasneje ponovi.

Terapevt ne postavlja diagnoze, v primeru zaznave večjih zdravstvenih težav, pa klienta napotimo k zdravniku.

Izbira terapevta

Terapije izvajava Barbara in Mark, vi pa se sami odločite, s katerim od naju bi lažje sodelovali. Družinske in partnerske terapije izvajava skupaj, saj se tako pari hitreje in lažje odprejo, midva pa najine zaznave in ugotovitve z ženskega in moškega vidika hitreje poveževa in zato pri takšnih terapijah dosegava zelo dobre rezultate.  Prav tako skupaj izvajava novo in izjemno učinkovito bioterapevtsko zdravljenje Complementaris, ki združuje vsa najina trenutna znanja in izkušnje.

Oba imava sposobnost višje čutne zaznave, s pomočjo katere zaznavava vedenjske vzorce, prepričanja in travmatične izkušnje, ki so privedle do sedanjega stanja  (bolezni oz. težav). Kako globoka pa bo vaša osebna izkušnja in preobrazba, pa je v veliki meri odvisno od vaše želje po spremembi kot tudi od sodelovanja in medsebojnega zaupanja s terapevtom.

Kje se izvajajo?

Vse terapije se izvajajo v centru, po dogovoru pa tudi pri strankah na domu (predvsem družinske preobrazbe ali v primerih težjih stanj).